Telefon

+36 70 670 3572

Email

hello@laria.hu

Bejelentkezés

H-Szo. 8.00-19.00

A különböző formában előforduló magnéziumnak számos tulajdonsága és alkalmazása van. Ismerkedjünk meg ezekkel a formákkal és azok természetes forrásaival.

 1. Magnézium-oxid:
  A magnézium-oxid egy ásványi anyag, amelyet gyakran használnak étrend-kiegészítőként vagy gyomorégés elleni szerként. A természetes forrásai közé tartozik a magnéziumot tartalmazó kőzetek és ásványok, például a dolomit vagy a magnéziummal dúsított víz.
 2. Magnézium-citrát:
  A magnézium-citrát jól felszívódik a szervezetben, és étrend-kiegészítőként vagy hashajtóként használják. Természetes forrásai közé tartozhatnak a citrusfélék, például a citrom vagy a grapefruit.
 3. Magnézium-szulfát:
  A magnézium-szulfátot hashajtóként vagy a bőr állapotainak kezelésére, például ekcéma vagy pikkelysömör esetén alkalmazzák. Természetes forrásai közé tartozhatnak a tengervíz vagy a keserűsó.
 4. Magnézium-laktát:
  A magnézium-laktátot általában hasmenés kezelésére vagy a szervezet magnéziumtartalmának pótlására alkalmazzák. Természetes forrásai közé tartozhatnak a tej és a tejtermékek.
 5. Magnézium-klorid:
  A magnézium-kloridot gyakran használják izomgörcsök enyhítésére, valamint fürdőkben és bőrápolási termékekben. Természetes forrásai közé tartozhatnak a tengervíz vagy a sósvizek.
 6. Magnézium-glicinát:
  A magnézium-glicinát egy kelátolt forma, amelyet általában magasabb felszívódás és tolerancia jellemzi. Gyakran használják az alvás minőségének javítására és a stressz csökkentésére.
 7. Magnézium-malát:
  Ez a forma az almasavval kötött magnéziumot tartalmazza. Jelentős mértékben részt vesz az energiatermelésben és az izomfunkcióban.
 8. Magnézium-treonát:
  A magnézium-treonát az aminosav treoninnal kötött magnéziumot tartalmazza. Jelentősége, hogy képes áthatolni a vér-agy gáton, így segítve a magnézium bejutását az agyba. Ezért gyakran használják a kognitív funkciók támogatására.
 9. Magnézium-orotát:
  A magnézium-orotátot az orotáttal kötött magnézium alkotja. A magnéziumot és az orotátot is a sejtek energiaellátásához és a DNS-szintézishez használják.

Fontos megérteni, hogy a különböző formájú magnéziumok eltérő tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkeznek. Az alkalmazásuk és hatásuk is változhat. A magnéziumnak számos természetes forrása van, például különböző élelmiszerek, ásványi anyagok és vízforrások. Táplálékkiegészítőkből is széles választék áll rendelkezésre a boltok polcain. Fontos azonban, hogy szakemberrel konzultálj a megfelelő forrás kiválasztása érdekében. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzánk.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük